Maastosarjan 3. SM-osakilpailu ajettiin Oulussa – Valander maastosarjan nelivetoluokan Suomenmestariksi

maastosarja_sm_iii_2016_1

Nelivetoluokassa Joel Valander saavutti uransa ensimmäisen Suomenmestaruuden! Kisassa toiseksi ajoi Eeli Vieno ja kolmanneksi takavetoluokan voittaja Karri Salmela.

Maastosarjan eli radio-ohjattavien sähkökrossareiden SM-sarjan kolmannet osakilpailut ajettiin 16.7. – 17.7.2016 Oulun Hannusperällä Oulun seudun pienoisautoilijoiden isännöimänä.

Alunperin lauantaiaamulle sovittu kisojen aloitusaika muuttui sateen ja sen aiheuttaman radan huonon ajokunnon takia ja kisa pääsi alkamaan vasta illalla klo 19:00. Toimeliaiden ratamestareiden ja hyvän varasuunnitelman avulla kisasta saatiin ajettua puolet puoleen yöhön mennessä, joten sateen sattuessa myös sunnuntaille tulokset olisi saatu kasaan. Kyllä, luit aivan oikein – kilpaa ajettiin vielä yöllä – onneksi Oulussa valoa riittää öisinkin kuten kuvasta näkyy!

maastosarja_sm_iii_2016_2

Onneksi sää kuitenkin suosi sunnuntaina, ja vain muutaman tunnin yöunien jälkeen koko kisaajakaarti oli klo 8:00 sunnuntaiaamuna takaisin tositoimissa. Sade pysytteli poissa aina viimeiseen A-finaalilähtöön asti, mutta jälleen ratamestarit korjasivat vielä kertaalleen radan ajokuntoon, ja näin kisat saatiin ajettua täyden kaavan mukaisesti päätökseen.

Takavetoluokassa voiton vei Karri Salmela, toiseksi ajoi Joel Valander ja podiumille kiilasi vielä nuori tulevaisuudenlupaus Eeli Vieno. Kisaan osallistui 36 kuljettajaa. Takavetoluokassa Oululaisista ripeintä vauhtia pitivät sijalle 9. ajanut selkeässä nousukunnossa oleva Ville Rauman, sijalle 10. ajanut Marko Vähäkuopus ja sijalle 12. ajanut Vesa Yli. Oululainen juniorikuljettaja Eemeli Anttonen sijoittui hienosti sijalle 20. ollen takavetoluokassa neljänneksi nopein Oululaiskuljettaja.

Nelivetoluokassa SM-titteli oli ensi kertaa katkolla Joel Valanderille, joka nappasikin hienolla ajolla kauden kolmannen voittonsa ja keräsi uran ensimmäisen Suomenmestaruuden kotiin täysillä sarjapisteillä! Kisassa toiseksi ajoi Eeli Vieno ja kolmanneksi takavetoluokan voittaja Karri Salmela. Nelivetoluokkaan osallistui 31 kuljettajaa. Nelivetoluokassa Oululaisista ripeintä vauhtia piti sijalle 13. ajanut Vesa Yli. Välittömästi Vesa Ylin perään sijoille 14 – 16 sijoittuivat hienosti Oululaiset Marko Vähäkuopus, Ville Rauman ja Juha Hyvönen.

Sarjan päätöskisa ajetaan Vantaan Vauhtipuistossa elokuun puolivälissä Fullspeed RC:n järjestämänä.

maastosarja_sm_iii_2016_3

Joel Valander isänsä kanssa täydellisesti onnistuneen kilpailun jälkeen.

Kilpailun tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä

Teksti: Vesa Yli