Lajiesittely

1/12-mattoautorata

Pienoisautoilu on autourheilulaji, jossa harjoitellaan ja kilpaillaan radio-ohjattavilla (Radio controlled) pienoisautoilla. Pienoisautoilu on tekninen ja mukaansa tempaava harrastus ja laji sopii lähes kaiken ikäisille.

Harraste- ja kilpailukäyttöön tehdyt pienoisautot ja varusteet eivät ole leikkikaluja, vaan teknisesti edistyneitä ja erikoistuneita laitteita, jotka on suunniteltu ja valmistettu painottaen niiden suorituskykyä, säädettävyyttä ja kestävyyttä. Pienoisautot valmistetaan pääosin hiilikuidusta, alumiinista, titaanista ja erilaisista komposiittimateriaaleista.

Pienoisautoilu on Suomessa Autourheilun Kansallisen Keskusliiton eli AKK-Motorsport ry:n alainen laji. Kuten muussakin autourheilussa, myös pienoisautoilussa maailman ja Euroopan huippukuljettajat ovat tehtaiden tukemia puoli- tai täysammattilaisia. Suurin osa lajin parissa olevista on tietenkin tavallisia harrastajia, jotka harrastavat pienoisautoilua koska se on vauhdikas ja haastava, mutta turvallinen ja hauska autourheilulaji.

AUTOT

Pienoisautoja on eri kokoisia, mutta Suomessa yleisimmät kokoluokat ovat 1:12, 1:10 ja 1:8. Autot ovat siis luokasta riippuen 30 – 50 cm pitkiä ja painavat 1 – 4 kg. Autojen huippunopeus on luokasta ja radasta riippuen noin 40 – 100 km/h.

Touring-luokkien autot ovat nelivetoisia ja erillisjousitettuja rata-autoja joiden esikuvana on ns. vakioautoluokat kuten DTM ja WTCC. Touring-autoilla ajetaan kolmessa eri luokassa. Luokat eroavat toisistaan pääosin sen mukaan, minkä tehoisia moottoreita niissä käytetään. Touring-autoista löytyy sopiva luokka sekä aloittelijalle että kokeneelle kilpailijalle.

C12 eli ns. mattorata-autojen esikuvana on Le Mans prototyyppi-autot. C12-luokan autoilla on kilpailtu Suomessa jo vuodesta 1980 saakka ja tämän luokan autot ovat keveytensä ja pehmeiden solukumirenkaiden ansiosta nopein sisärataluokka. Nopeutensa ja haastavuutensa takia luokka on erityisesti kokeneempien harrastajien suosiossa.

Krossiautoja on sekä taka- että nelivetoisia. Krossiautot poikkeavat rata-autoista erityisesti jousituksen ja iskunvaimennuksen osalta, sillä autoilla kilpaillaan maasto-
radoilla, joissa on isoja hyppyreitä ja röykkyjä. Krossiautoilla ei ole tarkkoja esikuvia, mutta autot muistuttavat ns. aavikkokilpa-autoja.

Tamiya M Historic on luokka, jossa autot näyttävät esikuviensa mukaan vanhan ajan kilpureilta esim. Mini Cooper, VW kupla ja NSU TT. Autojen säätö- ja viritysmahdollisuudet ovat luokassa tarkoin rajattu. Tamiya M Historic tarjoaa edullisen sekä hauskan luokan, joissa autojen vauhti on sopiva myös aloittelijalle.

Touring, C12 ja krossiautoilla ajetaan SM-, PM-, EM- ja MM-tason kilpailuja. Mini Cooper autoilla ajetaan kerho- ja muita epävirallisia kilpailuja.