Reedy 1/12 Race of Champions -kilpailu – Oulusta edustaja mukana kutsukilpailussa

banner_1-12_venue_pano_TRAVELReedy 1/12 Race of Champions -kilpailu ajettiin viikonloppuna Englannissa. Kilpailupaikkana toimi Milton Keynes ja Central MK ostoskeskus. Reedy Race on legendaarinen ja kansainvälisesti yksi arvostetuimmista kilpailuista, jonka luoja Mike Reedy on lajin pioneereja. Kilpailun ideana on on kutsua kolmisenkymmentä maailman parasta kuljettajaa kisaamaan yhteen tapahtumaan kisaformaatin ollessa mies miestä vastaan -kisaamista sekoitetuissa erissä, jossa lähtöpaikka vaihtelee erästä toiseen tavallisen alkuerät + finaalit -kisaformaatin sijaan.

Invitational-luokkaan kutsun Suomesta saivat kaksi kuljettajaa edelliskauden Euroopanmestaruuskisojen menestyksen perusteella (Juho 2. sekä Vesa 4. ja 8.), Juho Levänen Riihimäeltä ja Vesa Yli Oulusta. Muut kilpailijat olivat mm. Japanista, Kanadasta, USA:sta, Saksasta, Ranskasta, Ruotsista ja Englannista. Open-luokassa ajettiin 10.5T vakiomoottoreilla ja kisaajia oli 70.

Lopputuloksissa tasaisessa ja tapahtumarikkaassa kisassa Juho ja Vesa ajoivat kovatasoisen Invitational-luokan sijoille 7. ja 11.