FinTrack Tour SM-sarja jalkautui Ouluun 10.12.-11.12.2016

Oulun seudun pienoisautoilijat ry isännöi FinTrack Tour SM-sarjan toista osakilpailua Oulussa Jäälin Laivakankaalla 10.12. – 11.12.2016. Lauantaina 10.12.2016 ajettiin TSS-10 ja TSM-10 luokat sekä sunnuntaina 11.12.2016 ajettiin F1-10 ja TSP-10 luokat. Neljässä luokassa oli yhteensä noin 80 osallistujaa. Oululaiset kuljettajat olivat kotikisassa erinomaisessa vauhdissa ja tätä myöten Oululaiset kuljettajat nappasivat viisi palkintopallisijaa kahdestatoista jaossa olevasta.

TSM-10-luokan voitti tällä hetkellä erittäin kovassa iskussa oleva Viljami Kutvonen, toiseksi tuli Miko Teponoja ja kolmas oli Kalle Lehto. Oululaisista parasta vauhtia piti seitsemänneksi sijoittunut Vesa Yli. Oululaisista B-finaalissa ajoivat hienosti Janne Valtanen sijalle 6, Marko Vähäkuopus sijalle 8 ja Ville Rauman sijalle 9. C-finaalin voitti Pasi Lento.

TSM-10 A-finalistit
Kuva: TSM-10 A-finalistit

TSS-10 luokassa EPUA:n Leevi Loukola nappasi voiton tapahtumarikkaassa kisassa paikallisten nuorten panoksen ollessa hieno, toiseksi ajoi Oulun seudun pienoisautoilijoiden Eemeli Anttonen ja seurakaveri Miikka Luhta täydensi järjestävän seuran menestystä ajamalla hienosti kolmanneksi. Nuortenmestaruussarjassa kolmikko oli sama kuin kisassa: Loukola, Anttonen ja Luhta. Oululaisten hienoa menestystä TSS-10 luokassa täydensi sijalle viisi ajanut Tero Niskanen, seitsemänneksi ajanut Marko Heikkilä ja hienosti kahdeksanneksi ajanut ensikertalainen Juha-Matti Heikkala. Oululaisista B-finaalissa ajoivat hienosti Antti Jakunaho toiseksi, Mika Honkonen viidenneksi ja ensikertalainen Olli Hirvonen seitsemänneksi. Kolmikko Anttonen-Luhta-Niskanen ovat nyt tiukasti mukana koko sarjan kärkitaistelussa!

TSS-10 nuoret 10 parasta
Kuva: Nuortenmestaruusluokan TSS-10 luokan parhaat kuljettajat

TSS-10 A-finalistit
Kuva: TSS-10 luokan A-finalistit (Juha-Matti Heikkala puuttuu)

TSP-10 luokassa Kalle Lehto kirkasti edellisen kisan hopean ja ajoi hienosti voittoon. Sarja avauskisan voittaja Vesa Yli ajoi toiseksi, joten sarjakärki on nyt tasapisteissä, kun TSP-10-luokan kausi on puolivälissä. Kisassa kolmanneksi sijoittui hienolla ajolla Fullspeed RC:n Kim Elfström. Oululaisten menestystä täydensi Marko Vähäkuopus ajamalla hienosti sijalle yhdeksän. B-finaalin voitti hienolla ajolla Ville Rauman. Viidenneksi ajoi Pasi Lento, Miikka Luhdan sijoittuessa kuudenneksi ja Tero Niskasen sijoittuessa kahdeksanneksi.

TSP-10 A-finalistit
Kuva: TSP-10 luokan A-finalistit

F1-10 luokassa Oululainen Janne Valtanen nappasi jo kauden toisen voiton ja nousi jälleen sarjan johtoon. Lisäksi Oululaiset Mika Anttonen oli toinen ja Eemeli Anttonen oli viides.


Kuva: F1-10 luokan 3 parasta

FinTrack Tour -sarja jatkuu tammikuun lopulla Kuusankoskella.

Videot molemmilta kisapäiviltä:
www.youtube.com/watch?v=CcoxxghX4Ew
www.youtube.com/watch?v=YxRhKah7lVk