FinTrack Tour SM-sarja käynnistyi Lahdessa 5.11.-6.11.2016

FinTrack Tour SM-sarja käynnistyi Lahdessa Kätevä&Tekevä -kädentaitotapahtuman/-messun yhteydessä ajetussa sarjan avauskilpailussa. Kaksipäiväisessä kilpailussa oli yhteensä mahtavat 107 ilmoittautunutta sekä kävijöitä messuilla oli lähes 10 000. Team OSPA oli paikalla 11 kuljettajan voimin, ja oli edustettuna kaikissa neljässä luokassa.

Team OSPA
Kuva: Team OSPA Lahdessa (Miikka Luhta puuttuu)

FTT 1 Lahti 05.11.2016
Kuva: Rataprofiili

Lauantaina 5.11.2016 ajettiin TSS-10 ja TSM-10 luokat. TSS-10 luokassa kaikki Team OSPA:n viisi kuljettajaa ajoivat A-finaaliin. TSS-10 luokan lopputuloksissa Miikka Luhta sijoittui kolmanneksi, Eemeli Anttonen viidenneksi, Tero Niskanen kuudenneksi, Antti Jakunaho kahdeksanneksi ja Marko Heikkilä yhdeksänneksi.

TSM-10 SM-luokassa nähtiin myös tiukka taistelu sijoituksista. Vesa Yli ajoi kahdella 5. sijalla varmasti A-finaaliin. Lopputuloksissa sijoitus oli 10. epäonnekkaiden tapahtumien jälkeen. Marko Vähäkuopus ajoi C-finaalin sijalle 22. ja Ville Rauman sijalle 24. Pasi Lento voitti D-finaalin.

Lauantain osalta merkillepantavinta oli Team OSPA:n kuljettajien kokonaismäärä ja TSS-10 kuljettajien hyvät sijoitukset.

TSS-10
Kuva: TSS-10 luokan 10 parasta

TSM-10
Kuva: TSM-10 luokan 10 parasta

Sunnuntaina 6.11.2016 vuorossa olivat F1-10 ja TSP-10 luokat. F1-10 luokassa Janne Valtanen dominoi luokkaa läpi kisan ja nappasi voiton varmalla ajolla. Mika Anttonen ajoi sijalle 10.

TSP-10 luokassa Vesa Yli jatkoi siihen mihin viime kausi päättyi, ja nappasi äärimmäisen tiukassa taistelussa paalupaikan kahdella alkuerävoitolla. Finaaleista irtosi myös voitto kaikissa kolmessa lähdössä ja näin varmistui toinen voitto Ouluun viikonlopun kisoista. Marko Vähäkuopus täydensi oululaisten hienoa panosta ajamalla kuudenneksi. Pasi Lento ja Ville Rauman ajoivat kovatasoisessa kisassa hienosti B-finaaliin kauden avauksessaan, tapahtumarikkaissa finaaleissa lopulta sijat 8. ja 9. Eemeli Anttonen ja Tero Niskanen ajoivat hienosti C-finaalin sijoille 9. ja 10.

Sunnuntain osalta täytyy erikseen mainita päivän molempien luokkavoittojen nappaaminen tiimille Ouluun (Janne ja Vesa), tiimin TSP-10 luokan kärkikuljettajien (Vesa ja Marko) asemien säilyminen myös alkaneella kaudella sekä positiivisvireiset ajosuoritukset koko tiimin osalta.

F1-10
Kuva: F1 luokan 3 parasta

TSP-10
Kuva: TSP-10 luokan 10 parasta

Lahti Touring Car Challenge Kingiksi – eli lauantain ja sunnuntain TSM + TSP parhaan yhteistuloksen ajaneen palkinnon nappasi Kymeen pienoisautokerhon Kalle Lehto lauantain kolmos ja sunnuntain kakkossijalla, Team OSPA:n Vesa Yli ajoi lauantain kymppisijan sekä sunnuntain voiton ansiosta toiseksi sekä Markus Åfelt sijoittui kolmanneksi.

Lauantain tulokset:
TSS-10
TSM-10

Sunnuntain tulokset:
F1-10
TSP-10

FinTrack Tour SM-sarja jatkuu Oulussa FTT II -osakilpailun merkeissä.