Sähkökrossin 40+ epävirallinen maailmanmestaruuskilpailu ajettiin Vaasassa 19.8. – 21.8.2016

Sähkökrossin 40+ epävirallinen maailmanmestaruuskilpailu ajettiin Vaasassa 19.8. – 21.8.2016. Kilpailu ajettiin Vaasan hienolla radalla vaativissa keliolosuhteissa. Oulusta oli kilpailussa vanha edustus paikalla.

40+ Vaasa 2016Kuva: Vaasan sähkökrossirata

Kilpailussa ajettiin sähkökrossin taka- ja nelivetoiset luokat sekä takavetoinen Vintage-luokka. Lisäksi kilpailussa palkittiin 50+ ja 60+-ikäryhmien parhaat kuljettajat.

Takavetoisessa Vintage-luokassa Oulua edusti Juha Hyvönen. Juha on pitänyt ”Vintagella” hyvää vauhtia läpi kesän ja Juhan Vintage-kausi huipentui 40+ kilpailuun. Juha sijoittui kilpailussa viidenneksi. Kilpailun voitti Tommi Tervo.

Takavetoluokassa Oulua edusti Janne Valtanen, Ville Rauman, Juha Hyvönen, Mika Anttonen, Olli Hirvonen, Antti Luoto ja Olavi Tenno. A-finaaleihin Oululaisista kiiruhtivat lähes tasaväkisesti Janne Valtanen ja Ville Rauman. Jannen ja Villen sijoitukset kilpailuissa olivat Jannen hieno kuudes ja Villen kahdeksas sija. B-finaaliin ylsivät Juha Hyvönen ja Mika Anttonen. Juhan sijoitus oli 16. ja Mikan 17. Tämän lisäksi isompien kilpailujen ensikertalainen Olli Hirvonen oli 28., Antti Luoto 29. ja Olavi Tenno 30. Olavi Tenno sijoittui 50+-ikäryhmässä toiseksi. Takavetoluokan voitti Sami Salmela.

IMG-20160822-WA0005Kuva: Janne Valtasen kilpakalusto ja palkinnot

IMG-20160821-WA0007Kuva: Ville Raumanin kilpakalusto ja palkinnot

Nelivetoluokassa Oulua edusti Janne Valtanen, Ville Rauman, Juha Hyvönen, Mika Anttonen, Olli Hirvonen, Antti Luoto ja Olavi Tenno. A-finaaleihin kiiruhtivat tässäkin luokassa Ville Rauman ja Janne Valtanen. Ville sijoittui kilpailussa hienosti kuudenneksi ja Janne kymmenenneksi. B-finaaliin ylsivät viime vuoden tapaan Juha Hyvönen ja Mika Anttonen sekä Antti Luoto. Juha oli kilpailussa 14., Antti 15. ja Mika 19. Lisäksi ensikertalainen Olli Hirvonen oli hienosti 26. ja Olavi Tenno 30. Olavi Tenno sijoittui 50+-ikäryhmässä toiseksi. Nelivetoluokan voitti Jari Itävuori.

IMG-20160822-WA0001Kuva: Nelivetoluokan A-finaalin kuljettajat nopeusjärjestyksessä